Zonnepanelen

Met zonnepanelen kunt u uw eigen elektriciteit opwekken. De panelen zetten zon en warmte om in energie. Plaats de panelen op uw eigen dak of sluit u aan bij een energiecoöperatie bij u in de buurt.

Zonnepanelen

Zonnepanelen zorgen voor het opwekken van elektriciteit. Ondanks dat de zon niet altijd schijnt kan met zonnepanelen jaarlijks veel elektriciteit worden opwekt. Zelfs op een bewolkte dag wekken zonnepanelen stroom op. Van de aanschafprijs kunt u 21% besparen door achteraf de BTW terug te vragen.

Meer informatie

Zonnekaart

Met een zonnekaart is binnen een paar muisklikken te zien of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. De kaart geeft meteen aan wat uw dak aan energie kan opleveren en tegen welk rendement. Kijk of uw dak geschikt is voor het plaatsen van panelen. 

Zonnelening

Op dit moment is het nog niet bekend of de zonnelening in 2019 wordt voorgezet. In februari wordt hierover besloten.

Inwoners van de gemeente Emmen kunnen de Zonnelening Drenthe 2018 aanvragen. De gemeente Emmen heeft de lening voorzien van een rentevoordeel, zodat u gunstig kunt lenen. U kunt de lening onder andere gebruiken om te investeren in zonnepanelen en een zonneboiler. Kijk voor meer informatie op de website van het Drents Energieloket. Een zonnelening aanvragen kan via het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).

Terug naar overzicht