Zonnepanelen

Met zonnepanelen kun je jouw eigen elektriciteit opwekken. De panelen zetten zon en warmte om in energie. Plaats de panelen op jouw eigen dak of sluit je aan bij een energiecoöperatie in de buurt.

Zonnepanelen

Zonnepanelen zorgen voor het opwekken van elektriciteit. Ondanks dat de zon niet altijd schijnt kan met zonnepanelen jaarlijks veel elektriciteit worden opwekt. Zelfs op een bewolkte dag wekken zonnepanelen stroom op. Van de aanschafprijs kun je 21% besparen door achteraf de BTW terug te vragen.

Meer informatie

Zonnekaart

Met een zonnekaart is binnen een paar muisklikken te zien of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. De kaart geeft meteen aan wat jouw dak aan energie kan opleveren en tegen welk rendement. Kijk of jouw dak geschikt is voor het plaatsen van panelen. 

Zonnelening

Inwoners van de gemeente Emmen kunnen de Zonnelening Drenthe aanvragen. De gemeente Emmen heeft de lening voorzien van een rentevoordeel, zodat je gunstig kunt lenen. Je kunt de lening onder andere gebruiken om te investeren in zonnepanelen en een zonneboiler. Klik voor meer informatie over de zonnelening.

Terug naar overzicht