Energiecoach worden

Veel inwoners hebben moeite om hun energierekening te kunnen betalen. Vaak weten ze niet hoe ze kunnen besparen op hun energieverbruik. Dit kan meestal al heel eenvoudig. In Emmen willen we daarom energiecoaches gaan opleiden. De coach geeft inwoners meer inzicht en handige tips om de rekening naar beneden te krijgen. Wil jij je buurtgenoten helpen, meld je dan aan voor de training.

Woensdag 23 september 2020 is de eerste introductieavond voor de training. Er is ruimte voor 10 deelnemers, geef je snel op! Begin oktober start de opleiding.

Op het Drenthe College krijg je les van Mirella Asunis, docente Bouwkunde. In vijf dagdelen (avonden) leer je om zelf huisbezoeken af te leggen en inwoners te helpen. Energiecoaches blijven ook na de opleiding verbonden aan het Drenthe College. Huisbezoeken worden vanuit hier gecoördineerd en het benodigde materiaal (energiekoffers) wordt beschikbaar gesteld.

Profiel energiecoach

 • Je wilt graag de omgeving verduurzamen
 • Flexibel inzetbaar
 • Sociaal
 • Nauwkeurig
 • Communicatief vaardig
 • Bereid de training te volgen
 • In het bezit van het rijbewijs B is een pré

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en ben jij de coach die samen met inwoners wil kijken hoe zij hun energiegebruik kunnen verminderen en hiermee hun energierekening verlagen? Meld je dan aan voor de training.

Lesprogramma
In overleg worden de tijden van de lessen bepaald. Ook zit een huisbezoek in het lesprogramma.

 1. Wat is een energiecoach, gespreksvaardigheden
 2. Energieverbruik, thermische schil
 3. Ventilatie en verlichting
 4. Verwarming, warmwater, zonne-energie. Gebruik hulpmiddelen als CO2 meter, digitale meter, vochtmeter
 5. Stappenplan tijdens een huisbezoek en rapport schrijven.

Vergoeding
Per huisbezoek ontvangt de energiecoach een kleine vergoeding. Ook kan gebruik worden gemaakt van een reiskostenvergoeding.

Aanmelden
Wil jij energiecoach worden? Meld je aan en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Energiecoach worden?