Woont u in een appartementencomplex en wilt u samen met uw medebewoners aan de slag met het besparen van energie? Wilt u uw wooncomfort verbeteren? Of de waarde van uw woning verhogen? Er zijn verschillende mogelijkheden.

VvE‘s

Energiebespaarlening
Met de energiebespaarlening kunt u energiebesparende maatregelen in of aan het appartementencomplex direct laten uitvoeren, zonder uw reserveringen aan te spreken.

Meer informatie over de energiebespaarlening

Subsidie energiebesparing eigen huis voor VvE
Gaat u als Vereniging van Eigenaren (VvE) voor uw gebouw en appartement(en) maatregelen nemen voor energiebesparing? Vraag dan de Subsidie energiebesparing eigen huis aan. VvE’s kunnen nog gebruik maken van de regeling tot en met 31 december 2019.

Meer informatie op de website van RVO

Investeringssubsidie duurzame energie ISDE
De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) geeft u een tegemoetkoming bij de aankoop van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers.

Meer informatie op de website van RVO

Duurzame Monumenten-Lening
Een Duurzame Monumenten-Lening is een laagrentende lening die wordt verstrekt aan woningeigenaren en VvE’s voor energiebesparende maatregelen in of aan een rijksmonumentale woning of appartement.

Meer informatie over de Duurzame Monumenten-Lening

Presentatie bijeenkomst VvE’s 27 november 2018
27 november 2018 hielden we een informatiebijeenkomst voor VvE’s. De gegeven presentaties tijdens de workshops zijn hieronder te downloaden.
> Workshop 1. Stappenplan
> Workshop 2. Financiering
> Workshop 3. Draagvlak creëren
> Workshop 4. Zonnecoach