VvE‘s

Woon je in een appartementencomplex en wil je samen met jouw medebewoners aan de slag met het besparen van energie? Wil je het wooncomfort verbeteren? Of de waarde van de woning verhogen? Er zijn verschillende mogelijkheden.

Staat het onderhoud van het complex op de agenda? Er zijn nu subsidies en een gunstige financiering voor het nemen van energiebesparende maatregelen. De energiebesparende maatregelen leveren u comfort en ook een financieel voordeel op.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland helpt je verder op weg. Kijk op de website van RVO.

Meer informatie vind je ook in de presentatie van de RVO

Energiebespaarlening

Met de energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds (NEF) kun je energiebesparende maatregelen in of aan het appartementencomplex direct laten uitvoeren, zonder de reserveringen aan te spreken.

Meer informatie over de energiebespaarlening

Investeringssubsidie duurzame energie ISDE

De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) geeft je een tegemoetkoming bij de aankoop van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers.

Meer informatie op de website van RVO

Duurzame Monumenten-Lening

Een Duurzame Monumenten-Lening is een laagrentende lening die wordt verstrekt aan woningeigenaren en VvE’s voor energiebesparende maatregelen in of aan een rijksmonumentale woning of appartement.

Meer informatie over de Duurzame Monumenten-Lening