Ben je inwoner van de gemeente Emmen en wil je zonne-energie opwekken? Dan kun je de Zonnelening Drenthe aanvragen. De gemeente Emmen heeft de lening voorzien van een rentevoordeel, zodat je gunstig kunt lenen.

Zonnelening Drenthe

Naast het terugvragen van de BTW kun je een lening aanvragen voor de kosten van installatie en aanschaf van:

  • zonnepanelen;
  • een zonneboiler;
  • of overige duurzame technieken gericht op de winning van directe zonne-energie.

Hoogte en voorwaarden van de lening
Je ontvangt een lening met een gunstige rente. De rente staat gedurende de hele looptijd vast.

  • Per aanvraag dien je minimaal € 2.500,- aan kosten voor energiebesparende maatregelen te maken.
  • De lening bedraagt maximaal € 7.499,-.
  • Je kunt slechts eenmaal een lening ontvangen.
  • Je kunt alleen een lening aanvragen als je de eigenaar bent van de woning.
  • De looptijd van de lening is 10 jaar.

De zonnekaart
Met een zonnekaart is binnen een paar muisklikken te zien of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. De kaart geeft meteen aan wat jouw dak aan energie kan opleveren en tegen welk rendement. Kijk of jouw dak geschikt is voor het plaatsen van panelen.

Ga nog geen verplichting aan!
Let op: Vraag eerst de zonnelening aan, voordat je verplichtingen aangaat met uitvoerders. Geef nog geen opdrachten en teken geen offertes, voordat je een ontvangstbevestiging van jouw aanvraag voor de lening hebt ontvangen. Heb je al maatregelen uitgevoerd, dan kom je niet in aanmerking voor de zonnelening.

Samenwerking met SNN en SVn
Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) voert de subsidieregeling samen met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) voor ons uit. Het SVn is een onafhankelijke financiële partner voor gemeenten, provincies, woningcorporaties of andere marktpartijen in volkshuisvesting.

Aanvragen zonnelening
Voor meer informatie en het aanvragen van de zonnelening kun je terecht op de website van SNN. De zonnelening is een duurzaamheidslening. Dat betekent dat de voorwaarden van de duurzaamheidslening van het SVn van toepassing zijn.

Vragen?

Neem dan contact op met het SNN via (050) 522 4924, bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Het SVn voert een kredietwaardigheidstoets uit en bepaalt of je in aanmerking komt voor de zonnelening. Heb je vragen over deze kredietwaardigheidstoets, dan kun je contact op te nemen met SVn via telefoonnummer (033) 253 94 01.