3000 zonnepanelen op gemeentelijke daken

Gepubliceerd op vrijdag 14 december, 2018

De gemeente Emmen investeert in 3000 zonnepanelen, verdeeld over negen daken van gemeentelijke panden en het dak van het Hondsrug College. Het bedrijf Vriend Duurzaam B.V. uit Coevorden heeft de opdracht gekregen om de panelen te plaatsen en gedurende 10 jaar te onderhouden. De verwachting is dat de werkzaamheden in het voorjaar van 2019 starten en dat alle panelen aan het eind van dat jaar in gebruik zijn.

Voor de plaatsing van ruim 3000 zonnepanelen, doet de gemeente een investering van bijna 1 miljoen euro. Hiervoor maakt de gemeente gebruik van de SDE+ subsidieregeling. De zonnepanelen leveren 750 MWh per jaar aan stroom op.

 Wethouder Jisse Otter: “Dit is een mooie stap in de verdere verduurzaming van gemeentelijk vastgoed. We hebben op onze eigen daken veel ruimte om een bijdrage te leveren aan de totale verduurzaming van de gemeente Emmen.“

 Tom van Engelen is directeur van Vriend Duurzaam b.v. :”Ik ben blij dat wij als regionale partij een langdurige verbintenis met de gemeente aan zijn gegaan, zodat we een grote bijdrage kunnen leveren aan de verduurzaming van onze eigen regio.”