15 nieuwe energiecoaches kunnen aan de slag!

Gepubliceerd op vrijdag 11 november, 2022

Dat tel je goed! Het Drenthe College heeft maar liefst 15 nieuwe energiecoaches opgeleid. Dit keer niet alleen voor de gemeente Emmen, maar ook Coevorden sluit aan. Deze week ontvingen de cursisten hun certificaat en ze kunnen nu inwoners helpen energie te besparen. In totaal zijn er bijna 60 coaches actief in Emmen. Dat is goed nieuws, want samen maken we werk van de energierekening!

Wil jij je energierekening verlagen? 
De gasprijzen zijn torenhoog. We horen steeds vaker dat inwoners moeite hebben de energierekening te betalen. Vaak verbruiken we onnodig veel energie. Want hoeveel verbruikt jouw koelkast? Wat levert het op om de verwarming een graadje lager te zetten? Hoeveel kun je besparen met het gebruik van een waterbesparende douchekop? De energiecoaches maken graag een afspraak met jou om je inzicht en handige tips te geven. 

Hoe werkt het?
Een gratis afspraak met een energiecoach kan je al snel een paar tientjes tot honderden euro’s per jaar besparen. Samen kijk je naar het energieverbruik in de woning. De coaches helpen huurders en woningeigenaren. Onze energiecoaches zijn vrijwilligers en worden getraind en begeleid door het Drenthe College.

>> Maak een afspraak