10 nieuwe energiecoaches worden opgeleid

Gepubliceerd op donderdag 03 juni, 2021

Het Drenthe College leidt 10 nieuwe energiecoaches op. Dat betekent dat er straks maar liefst 37 coaches actief zijn in Emmen. Dat is goed nieuws, want samen krijgen we de energierekening wel naar beneden!

Wil jij je energierekening verlagen? 
We verbruiken vaak onnodig veel energie. Want hoeveel verbruikt jouw koelkast? Wat levert het op om de verwarming een graadje lager te zetten? Hoeveel kun je besparen met het gebruik van een waterbesparende douchekop? De energiecoaches maken graag een afspraak met jou om je inzicht en handige tips te geven. 

Hoe werkt het?
Een gratis afspraak met een energiecoach kan je al snel een paar tientjes tot honderden euro’s per jaar besparen. Samen kijk je naar het energieverbruik in de woning. De coaches helpen huurders en woningeigenaren. Onze energiecoaches zijn vrijwilligers en worden getraind en begeleid door het Drenthe College.

>> Maak een afspraak

Wil jij ook energiecoach worden?
In september start een nieuwe cursus voor energiecoaches. Ben jij enthousiast en wil je graag mensen helpen te verduurzamen? Energiecoaches krijgen naast de opleiding een vrijwilligersvergoeding. Stuur een mail naar energie@emmen.nl om je aan te melden.

>> Meer informatie over de opleiding